Marcați
Gavrilița, îngrijorată că rușii sunt tot mai aproape
25.07.2022, 12:29
Guvernul Moldovei se teme de o posibilă invazie militară a Rusiei. Afirmația vine din partea premierului Natalia Gavrilița și a fost făcută pentru postul american de televiziune CNN. În contextul în care acțiunile militare ruse par să se extindă spre sud-vestul Ucrainei, Gavrilița spune că autoritățile de la Chișinău sunt îngrijorate de un eventual atac asupra Moldovei.

În interviul pentru CNN, premierul moldovean a fost întrebat dacă este îngrijorat că armata rusă ar putea ataca şi Republica Moldova. Natalia Gavriliţă a răspuns afirmativ.

Natalia Gavrilița, premierul Moldovei: "- Cât de îngrijorați sunteți de faptul că trupele ruse se vor mișca mai departe spre Moldova? - Suntem îngrijoraţi! Desigur, acesta este un risc. Deocamdată este un scenariu ipotetic, dar dacă acțiunile militare se deplasează mai departe spre sud-vestul Ucrainei şi spre Odesa, atunci sigur că suntem foarte îngrijoraţi, mai ales ţinând cont de faptul că sunt trupe pe teritoriul regiunii separatiste Transnistria".

Totodată Natalia Gavrilița a fost rugată să spună care va fi poziția oficială a Chișinăului față de perspectiva aderării unor noi teritori ucrainene la Federația Rusă. Aici premierul Moldovei nu a oferit un răspuns categoric, preferând să spună că ceea ce a arătat Rusia prin acest război este că nimeni nu e în siguranță.

Natalia Gavrilița, premierul Moldovei: "Actuala poziție este foarte dificilă nu doar pentru Moldova, ci şi pentru orice stat mic, pentru orice ţară care se bazează pe ordinea internaţională axată pe reguli. Dacă o ţară poate lansa un război pentru anexarea de teritorii, fără niciun respect faţă de ordinea internaţională, atunci, din acest punct de vedere, nu este nimeni în siguranţă şi cred că numeroase ţări sunt îngrijorate".

Natalia Gavrilița a mai menționat că Guvernul său face tot posibilul pentru a menţine pacea şi stabilitatea în Republica Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).