Marcați
1.594 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 în Capitală
25.07.2022, 11:48
1.594 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost întregistrate săptămâna trecută în Capitală, un număr aproape dublu față de săptămâna anterioară. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca. El a menționat că din numărul total de infectări, aproximativ 300 de pacienți au fost internați în spitale, majoritatea fiind copii.

Șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca a declarat că deocamdată rămâne valabil codul galben de alertă epidemiologică în Capitală.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: "Conform statisticii pe ultima săptămână, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 1.594 cazuri de COVID cu 698 cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă. Am înregistrat un deces. Încidența săptămânală în municipul Chișinău a constituit 204 cazuri la o sută de mii de populație".

Din numărul total de persoane infectate cu virusul COVID-19, în spitalele municipale sunt internați aproximativ 300 de pacienți, majoritatea fiind copii care manifestă forme ușoare sau medii a menționat șeful Direcției Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: "La ziua de astăzi avem 129 de pacienți la Spitalul Boli Contagioase pentru Copii - internați. 80 de copii și 43 de adulți, în mare măsură sunt mamele cu acești copii care sunt internați. La Maternitatea Municipală nr.2 sunt internate 48 de gravide confirmate cu COVID. La Spitalul de Ftiziopneumologie avem 92 de pacienți confirmați, iar la Spitalul de Copii ”Valentin Ignatenco”, acolo unde am suplinit secțiile pediatrice COVID, avem 60 de persoane, 60 de copii internați".

În acest context, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca a făcut un apel repetat către persoanele care încă nu și-au administrat vaccin anti-COVID, să o facă cât mai curând pentru a crea o imunitate colectivă în fața noilor tulpini de coronavirus.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: "Fac apelul către populație, cei care în general nu au făcut vaccinurile să se adreseze la orice instituție medicală de asistență primară. Cei care nu au făcut doza trei, doza booster unu să se adreseze imediat. Atenționăm pe aceiași cale că în Republica Moldova este deschisă și vaccinarea copiilor sub 18 ani. De aceea părinții trebuie să se responsabilizeze, să consulte medicul de familie".

Doritorii de a se imuniza împotriva coronavirusului sunt așteptați în cele 70 de puncte de vaccinare din fiecare instituție medicală din Capitală a mai amintit Boris Gîlca.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).