Marcați
Planul de acțiuni pentru atenuarea crizei energetice a fost modificat
22.07.2022, 14:49
Consecințele sociale și economice generate de creșterea continuă a prețurilor pentru gazele naturale și produse petroliere, pune la grea încercare guvernarea. În acest sens, pentru a face față consecințelor Guvernul a aprobat modificări la Planul național de acțiuni pentru atenuarea crizei energetice. Deciziile au scopul de a reduce impactul creșterii prețurilor la energie asupra consumatorilor casnici, sprijinirea grupurilor social-vulnerabile și asigurarea securității energetice a țării.

Guvernul urmărește introducerea a unor acțiuni noi pentru extinderea și completarea Planului național de acțiuni pentru atenuarea crizei energetice. Acestea sunt următoarele: ”Introducerea unei noi perioade de susținere financiară pentru consumatorii casnici și micii consumatori cu activitate economică; Crearea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice și promovarea Legii pentru crearea acestuia; Crearea Fondului pentru eficiență energetică în sectorul rezidențial, care va contribui la utilizarea eficientă a resurselor energetice în acest sector, în scopul reducerii costului facturilor la energie; Asigurarea creșterii rezilienței consumatorilor prin perfecționarea mecanismelor pieței de energie electrică și facilitarea creșterii eficienței energetice în sectorul rezidențial”, anunță cabinetul de miniștri.

Modificarea Planului național de acțiuni privind atenuarea crizei energetice se impune și prin prisma accesării asistenței financiare externe. Astfel, Republica Moldova va putea beneficia de un sprijin financiar suplimentar din partea Uniunii Europene în valoare de 75 milioane de euro, pentru a diminua consecințele crizei energetice.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).