Marcați
Amenzi dure pentru ultragierea polițiștilor
22.07.2022, 14:40
Cetățenii care vor ultragia polițiștii riscă amenzi de la 500 până la 3.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității sau arest contravențional. Asta prevede noile modificări ale Codului Contravențional, care au intrat în vigoare din 20 iulie al anului curent. Potrivit deciziei, vor fi vizate persoanele care vor refuza să se subordoneze cu rea-voință dispoziției sau cererii legitime a colaboratorului organelor de drept și opunerea de rezistență față de cerințele legale ale acestuia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, modificările vin să ridice nivelul de securitate a angajaților organelor de ocrotire a normelor de drept, garantând buna desfășurare a activităților acestora, în folosul comunității și a cetățeanului.

”Conform articolului 353 din Codul Contravențional, agresorii care vor jigni premeditat onoarea și demnitatea angajaților MAI, aflați în momentul îndeplinirii atribuțiilor de asigurare a securității statului, menținere și restabilire a ordinii publice, asigurare a circulației rutiere, executare a hotărârilor instanței de judecată și a documentelor executorii și de combatere a criminalității, exprimată prin acțiune, verbal sau în scris, vor fi sancționați cu o amendă de la 10 unități convenționale echivalente cu 500 de lei, la 25 unități convenționale - 1.250 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore. În cazul în care subiecții agresivi vor opune rezistență angajaților MAI aflați în exercițiul funcțiunii, aceștia vor fi sancționați cu o amendă de 1.500 la 2.250 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore sau cu arest contravențional de la 10 la 15 zile”, se menționează în comunicatul MAI.

În cazul nesubordonării dispoziției sau cererii legitime a colaboratorului organelor de drept, prin acțiuni însoțite de violență fizică sau de manifestare în orice mod a amenințării cu aplicarea violenței, inclusiv verbale, făptuitorii vor putea fi sancționați cu amendă de la 2.000 până la 3.000 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 70 de ore sau cu arest contravențional de la trei la cinci zile.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).