Marcați
Revine canicula în toată țara
21.07.2022, 17:35
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă pe teritoriul țării în intervalul 22-24 iulie. În această perioadă, temperatura maximă a aerului va atinge valori între 33 și 35 de grade celsius. Meteorologii atenționează că se va menține pericol excepțional de incediu.

În condiții de caniculă, autoritățile îndeamnă populația să evite expunerea la soare la orele amiezii și să consume cât mai multe lichide. Pompierii atenționează că riscul producerii incendiilor de vegetație este mare și îi îndeamnă pe cetățeni să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere. Mai mult, specialiștii le solicită oamenilor să nu aprindă ruguri în spații forestiere. Totodată, cetățenii sunt rugați să meargă la scăldat doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să evite consumul băuturilor alcoolice. De asemenea, maturii sunt îndemnați să-și supravegheze copii și să nu le permită scăldatul de unii singuri. În caz de situații de risc oamenii pot apela numărul unic de urgență 112. Potrivit autorităților, în bazinele râurilor Prut și Nistru se înregistrează debite scăzute de apă, fenomen cauzat de caniculă şi lipsa de precipitaţii. Populația și agenții economici sunt rugați să consume rațional resursele de apă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).