Marcați
Gavrilița: Avem nevoie de voi acasă
21.07.2022, 12:40
Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întâlnit la Washington, cu un grup de moldoveni stabiliți în Statele Unite ale Americii. Discuțiile au vizat provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul global actual și consecințele războiul din Ucraina în domeniile prioritare pentru dezvoltarea țării. Gavrilița a menționat că Guvernul până acum a întreprins un șir de măsuri sociale, precum majorarea pensiei minime și a salariului minim, acordarea compensațiilor la gazele naturale și resursele energetice.

În cadrul discuțiilor prim-ministrul Natalia Gavrilița a vorbit despre acțiunile Executivului, care sunt orientate spre diminuarea impactului crizelor generate de conflictul armat, menționând că, pe lângă gestionarea lor, autoritățile au reușit să-și îndeplinească promisiunile și obiectivele incluse în programul de guvernare. Potrivit prim-ministrei, reformele vor continua, iar pe agenda Executivului rămân subiecte legate de sporirea rezilienței energetice a țării și reformarea sectorului justiției. În același timp, Guvernul va insista pe acțiuni care să încurajeze cetățenii de peste hotare să revină în țară.

„Tot ce am făcut până acum și continuăm să facem astăzi, are ca scop final creșterea nivelului de trai pentru oamenii noștri, crearea condițiilor necesare pentru ca cetățenii din diaspora să revină în Republica Moldova. Avem nevoie de voi acasă, pentru a investi împreună în viitorul european al țării noastre”, a spus Natalia Gavrilița.

Participanții la eveniment au salutat măsurile întreprinse de autoritățile de la Chișinău, exprimându-și speranța că dialogul dintre Guvern și diaspora va continua, iar cetățenii stabiliți peste hotare vor putea contribui la transformarea țării.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).