Marcați
Cine conduce topul încrederii cetățenilor
20.07.2022, 16:24
Popularitatea Maiei Sandu este în scădere continuă în timp ce fostul președinte Igor Dodon rămâne personalitatea politică ce se bucură de cea mai multă încredere din partea cetăţenilor. Cel puțin așa arată datele cercetării sociologice realizată de Institutul IMAS. Sondajul mai arată că și Partidul Acțiune și Solidaritate nu mai are șansa să obțină majoritate în Parlament în cazul unor alegeri. Cele mai multe voturi le-ar putea obține Blocul Comuniștilor și Socialiștilor arată rezultatele aceluiaș sondaj.

Potrivit rezultatelor prezentate de cercetători, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor ar acumula 33,4%, fiind urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate cu 24,1% din sufragii. În Parlamentul Republicii Moldova ar mai intra și Partidul Șor cu 12,2%. Restul partidelor ar acumula mai puțin de 5% fiind insuficient pentru a trece de pragul electoral. Totodată, 7,0% dintre cetățeni au declarat nu s-ar prezenta la urna de vot, iar 14,5% au spus că nu știu ce să răspundă.

Totodată, sondajul mai arată că ex-președintele Igor Dodon se bucură de cea mai multă încredere din partea cetăţenilor. Igor Dodon a fost menţionat de către 48,4% din respondenţi. Pe locul doi se află primarul capitalei, Ion Ceban cu 48.1%, urmat de liderul PCRM, Vladimir Voronin cu 46.1%. Locul 4 este ocupat de Ilan Șor cu 38.9%. În acest context, președintele țării, Maia Sandu, se află pe locul 5 cu 33.8%. Aceasta este urmată de fostul premier, Ion Chicu, cu 33.2%.

Cercetarea sociologică a fost realizată la comanda companiei „Public Media”, în perioada 06 – 18 iulie 2022 pe un eșantion de 1.007 pondenți din 82 de localități. Eroarea maximă de eşantionare este de 3.1%.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).