Marcați
Investiții publice de până la 4,5 miliarde de lei din partea Guvernului
20.07.2022, 15:51
Guvernarea își propune să asigure un volum anual de investiții publice de până la 4,5 miliarde de lei. Această sumă va fi direcționată spre satele din țară, unde vor fi realizate proiecte de infrastructură în cadrul Programului de Dezvoltare Rurală pentru 2023-2025. Documentul elaborat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a fost publicat pentru a fi supus consultărilor publice.

Pe lângă investițiile în infrastructură, programul își propune simplificarea regulilor de activitate pentru întreprinderile mici și mjlocii, încurajarea intrării tinerilor şi femeilor în afaceri şi internaționalizarea afacerilor. Un loc deosebit în planurile guvernării este rezervat turismului local. În acest sens, în program, este preconizată majorarea locurilor noi de muncă în domeniile cultural-turistice cu 15% până în 2025. Un alt program orientat spre dezvoltarea mediului rural, Programul Satul European, a fost lansat la 21 martie de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Acesta a stârnit un interes sporit al autorităților locale, în două luni fiind depuse 724 de proiecte ale autorităților publice locale în valoare de 2,8 miliarde de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).