Marcați
Carburanții se ieftinesc pe zi ce trece
20.07.2022, 13:25
Prețul pentru benzină și motorină a scăzut cu patru lei pe parcursul ultimelor 30 de zile. Într-un comunicat de presă, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, a înregistrat o scădere constantă a acestor valori. în ultimele săptămâni. Pentru joi, 21 iulie, ANRE a stabilit din nou prețuri mai mici. Astfel, benzina cu cifra octanică 95 se va ieftini cu 26 de bani, iar motorina, cu 13 bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a mai anunțat în comunicatul pe care l-a emis că, după atingerea unui nivel istoric maximal al prețurilor la carburanți, care au ajuns la 33 de lei și 90 de bani litrul de benzina și 32 de lei și 46 de bani la motorina standard, începând cu a doua jumătate a lunii iunie, acestea au scăzut continuu. Instituția a explicat și motivul pentru care se atestă o ieftinire a carburanților.

”Scăderile prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%”, se menționează în comunicat.

ANRE a mai anunțat că asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard și reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).