Marcați
Armata Națională are nevoie de echipament modern
14.07.2022, 16:15
Armata Națională trebuie să fie dotată cu echipament modern în contextul războiului din Ucraina. Declarația a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu la o emisiune de la postul de televiziune public. Ea a declarat că dacă nu ar fi existat război în imediată vecinătate cu țara noastră , acest subiect nu ar fi devenit o prioritate a guvernării.

Președintele țării, Maia Sandu a declarat că în cazul unei invazii rusești, soldații nu pot fi trimiși la luptă fără echipament militar.

MAIA SANDU, președintele Republii Moldova: "Dacă Rusia într-o zi încearcă să vină peste noi, ce facem noi? Trimitem armata cu sapa să ne apere? Chiar dacă sistemul nostru de apărare este într-o situație foarte proastă, dacă nu era această agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, probabil, nu am fi discutat prea mult despre necesitatea echipării armatei. Dar în situația în care vedem ce face Rusia în Ucraina, ar fi total neserios să nu ne gândim cum ne apărăm, dacă ni se întâmplă o astfel de tragedie".

În acest context, Uniunea Europeană este gata să ne ofere sprijin în modernizarea armatei, a precizat președintele țării, Maia Sandu.

MAIA SANDU, președintele Republii Moldova: "Noi nu vrem să ne implice nimeni în război, dar este o realitate pentru care trebuie să ne pregătim. Toate discuțiile opoziției sunt false pentru că Uniunea Europeană a spus că ne oferă echipamente non-letale, chiar dacă noi avem nevoie și de muniții".

Afirmațiile Maiei Sandu au fost comentate ulterior de către purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitrii Peskov. Acesta a spus că ”Acțiunile Moldovei de consolidare a armatei nu prezintă niciun risc pentru Rusia, iar Chișinăul nu ar trebui să vadă un pericol din partea Rusiei. Ar fi mai bine să se axeze pe relații bune. Moldova nu trebuie să vadă vreun pericol. Este total absurd. Posibil că unii o vor compara cu Ucraina. Dar situațiile sunt total incomparabile", a declarat Peskov.

În declarațiile făcute la postul public de televiziune, șefa statului a mai spus că decizia privind aderarea Republicii Moldova la un bloc militar, cum ar fi NATO, care ne-ar oferi o umbrelă de protecție, va aparține poporului. Până atunci, va fi respectat statutul de neutralitate prevăzut în Constituție.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).