Marcați
Inițiativă respinsă de către deputații PAS
14.07.2022, 14:45
Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au respins inițiativa propusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, de a oferi suport financiar părinților pentru a procura elevilor tot necesarul pentru noul an școlar. Deputatul BCS, Alla Darovannaia a propus includerea în ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului un proiect de lege care prevede acordarea suportului unic de 1.000 de lei, inclusiv familiilor cu mai mulți copii. Propunerea însă nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Darovannaia a menționat că așa cum se apropie noul an de studii, părinții întâmpină dificultăți atunci când vine vorba să-și pregătească copii pentru școală.

ALLA DAROVANNAIA, deputat BCS: "Nu putem ignora necesitățile familiilor de a pregăti copiii pentru școală. De asemenea nu putem ignora faptul că prețurile cresc la toate produsele, la toate celea de ce au nevoie copiii, părinții pentru a încadra copiii la studii și în cazurile în care în familii sunt doi sau trei copii este imposibil să facă față cheltuielilor în condițiile create ale Republicii Moldova".

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Darovannaia a cerut Parlamentului să voteze pentru includerea în ordinea de zi a proiectului propus.

ALLA DAROVANNAIA, deputat BCS: "Solicităm includerea în ordinea de zi a ședinței plenare din 14 iulie, Proiectul de Lege cu privire la acordarea suportului financiar unic pentru pregătirea elevilor din învățământul obligatoriu din noul an școlar, numărul 280 din 7 iulie 2022, care prevede acordarea a 1.000 de lei suport financiar unic pentru pregătirea copiilor pentru școală".

Amintim că în 2020, un asemenea suport financiar a fost acordat familiilor pentru pregătirea copiilor de școală, la inițiativa fostului președinte al Republicii Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).