Marcați
Vladimir Voronin ar putea renunța la mandatul de deputat
13.07.2022, 15:40
Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, ar putea renunța la mandatul său de deputat. În cadrul unei emisiuni TV, el a declarat că țara este distrusă, se nasc tot mai puțini copii, iar oamenii continuă să migreze. În opinia lui, guvernarea PAS este incompetentă și nu poate asigura bunăstare cetățenilor, iar toate proiectele de legi înaintate de opoziție, menite să îmbunătățească calitatea vieții oamenilor, au fost ignorate de majoritatea parlamentară.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că Moldova este distrusă în fiecare zi din cauza problemelor cu care se confruntă. El s-a referit, în special, la situația din sectorul energetic, deoarece moldovenii sunt nevoiți să achite sume mari pentru facturi, din cauza incompetenței autorităților.

VLADIMIR VORONIN, președintele PCRM: "Țara e destrămată, țara e distrusă. Oamenii fug din țară. Copiii nu se nasc, oamenii mor. Iar a venit COVID-19 înapoi. E sărăcie, e foame, e nevoie. Vine iarna, iar nimeni nu se gândește ce o să fie cu prețul la gaz. Prețul la gaz după vizita cucoanei la Kiev s-a majorat peste o săptămână cu 50%. Rușii și Gazpromul au reacționat. Nu se știe ce o să fie. Un metru cub de lemn este 1.500 de lei, o tonă de cărbuni, și nu cărbuni care erau din Donbas, dar cărbuni din Polonia, care iese numai fum din ei, sunt 10-12 mii de lei o tonă de cărbune. Ce să facem noi de această sărăcie? Guvernarea asta nu e de nimic. E zero".

Vladimir Voronin a mai declarat că deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat mai multe proiecte de legi sociale, însă majoritatea PAS nici măcar nu le-a studiat, pentru a le introduce pe ordinea de zi a Parlamentului. În context, liderul PCRM susține că, în viitorul apropiat, va lua o decizie referitor la mandatul său de deputat.

VLADIMIR VORONIN, președintele PCRM: "Noi am înaintat în jur la 70-80 de proiecte de legi în acest an de zile. Nu că nu au fost adoptate, votate, dar nu au fost nici în ordinea de zi introduse a Parlamentului. Ați văzut cum lucrează ei cu opoziția? Proiectele acestea - 99% sunt cu menire socială și prezintă interes tuturor cetățenilor și a celor care ne-au votat, și a celor care au votat PAS".

Contactată de postul nostru de televiziune, ofițerul de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a declarat că: ”Cei care au fost până acum la guvernare, printre care comuniștii, sunt direct responsabili de faptul că Moldova este acum o țară vulnerabilă, dependentă energetic, care încă se confruntă cu sărăcie și corupție. Guvernarea este pe deplin conștientă de greutățile cu care se confruntă la moment populația țării, situație creată de războiul din Ucraina și contextul politic mondial. Continuăm să venim cu soluții, atât pentru a ajuta la moment cetățenii, dar și cu proiecte pe termen lung”.

Am încercat să obținem și un răspuns din partea Președinției referitor la declarațiile lui Vladimir Voronin, însă Serviciul de presă al instituției ne-a spus că nu oferă niciun comentariu, iar fiecare are dreptul la opinie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).