Marcați
Carburanții continuă să se ieftinească
13.07.2022, 12:32
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică constată în continuare descreșterea cotațiilor Platts pentru benzină și motorină. În consecință prețurile pentru combustibili continuă să scadă și în țara noastră. Potrivit ANRE în ultimele 14 zile cotațiile Platts, s-au micșorat cu 14,4 % la benzină și cu 9,8% la motorină, micșorarea reprezentând circa 193 $/tona la benzină și 122,5 $/tona la motorină.

Potrivit ANRE, pornind de la algoritmul de stabilire a prețurilor bazat pe valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare corelată la cursul de schimb valutar leu/dolar, pentru mâine sunt stabilite următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: pentru benzina 95, 31 de lei și 34 de bani pentru un litru, cu 35 de bani mai puțin decât ieri, iar pentru motorină prețul va fi de 29 de lei și 12 bani, sau cu 24 de bănuți mai puțin decât azi.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică mai menționează că în ultima perioadă de descreștere a cotațiilor internaționale, prețurile la pompă stabilite de ANRE la produsele petroliere principale de tip standard s-au redus la motorină – cu 3 lei și 34 de bani, iar la benzina 95 – cu 2 lei și 56 bani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).