Marcați
Lupta împotriva corupției, în atenția Președinției
12.07.2022, 14:24
Președintele Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, care se află într-o vizită la Chișinău. În cadrul discuției au fost abordate subiecte precum combaterea corupției și eliminarea practicilor abuzive în gestionarea banilor și proprietăților publice din țara noastră. În aces context, Maia Sandu a reiterat necesitatea sprijinului oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova.

Președintele țării, Maia Sandu a declarat că pentru a combate corupția este nevoie de o colaborare strânsă cu procurorii din alte jurisdicții.

”Combaterea corupției este angajamentul cu care am venit în fața oamenilor și ea rămâne prioritatea echipei de guvernare. Ne concentrăm eforturile pe eliminarea practicilor abuzive în gestionarea banilor și proprietăților publice și pe oferirea instituțiilor din sectorul justiției a instrumentelor eficiente ca să combată flagelul corupției. Progresele în acest domeniu vin însă mai greu, în special în cazul investigării corupției mari, sau în identificarea și recuperarea activelor transferate peste hotare. Contăm, în acest context, pe cooperarea dintre organele de urmărire penală din Republica Moldova și procurorii din cadrul Parchetului European, prima instituție de urmărire penală la nivelul UE”, a subliniat Maia Sandu.

Totodată, șeful statului a menționat că Republica Moldova s-a angajat să avanseze în procesul de integrare europeană, iar funcționarea justiției și combaterea corupției rămân determinante în acest parcurs.

„Eliminarea flagelului corupției este importantă și în contextul gestionării fondurilor de dezvoltare, pe care țara noastră le va accesa în drumul spre UE. Banii oferiți de donatori trebuie folosiți eficient și onest, în interesul cetățenilor și al modernizării țării, pentru îmbunătățirea proceselor și serviciilor oferite oamenilor”, a precizat Maia Sandu.

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, se va afla în țara noastră până în 14 iulie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).