Marcați
Grecia și Cipru impun restricții de călătorie
11.07.2022, 12:27
Mai multe țări au început să reintroducă restricții împotriva virusului COVID-19, inclusiv pentru turiști. Printre acestea sunt Cipru și Grecia. Astfel, autoritățile de la Nicosia au anunțat că, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, oamenii sunt obligați să poarte masca sanitară în locurile publice închise, în caz contrar vor fi amendați cu 300 de euro. Și Grecia ar putea impune, din nou, această măsură, însă autoritățile precizează că regimul de carantină a fost exclus.

Potrivit deciziei guvernamentale emisă de autoritățile elene, turiștii care se infectează cu virusul COVID-19 în timp ce se află în Grecia nu vor fi obligați să intre în carantină, iar în hoteluri nu vor mai exista nici camere pentru izolare. De asemenea, regula care cerea tuturor celor infectați să rămână în carantină pentru cinci zile, nu se aplică călătorilor. În decizie se mai arată că turiștii contaminați vor putea accesa și feriboturile, avioanele și alte forme de transport, însă vor trebui să poarte, în mod obligatoriu, mască sanitară.

Grecia a anulat restricțiile de intrare în țară la începutul lunii mai. Deși nu mai este necesară prezentarea unui certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare a călătorilor, autoritățile le-ar putea recomanda, în curând, tuturor oamenilor să poarte o mască de protecție în locurile publice închise, în contextul în care numărul cazurilor de infecție au crescut în ultimele două săptămâni.

Potrivit OMS, în ultimele șapte zile, Grecia a raportat peste 113 mii de cazuri noi de infectare și 150 de decese. Și Cipru a reintrodus purtarea măștii de protecție la doar o lună după ce a renunțat la ele. Regula a intrat în vigoare din 8 iulie, iar cei care nu o vor respecta, riscă amendă de 300 de euro. În perioada 26 iunie-1 iulie, Ministerul Sănătății a raportat 10.879 de cazuri noi de COVID-19, față de 7.263 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentr. Autoritățile de la Nicosia au menționat că situația se află sub control.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).