Marcați
Protest împotriva guvernării
7.07.2022, 17:18
Membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au ieșit astăzi la un nou protest. Manifestanții s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva majorării exorbitante a prețurilor pentru produsele alimentare și serviciile de întreținere. Cu pancarte în mâini, protestatarii au scandat ”Jos creșterea prețurilor!” ”Guvernul în demisie!” și ”Jos Maia Sandu!”.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea a declarat că actuala guvernare nici măcar nu încearcă să promoveze interesele cetățenilor, pentru a le oferi o viață mai bună în țara în care locuiesc.

VLAD BATRÎNCEA, secretarul Comitetului executiv al PSRM: "Mitingurile abia încep, proteste abia încep. Vom fi foarte mulți și într-o zi vom avea o guvernare profesională și patriotică, care va prețui fiecare piatră, fiecare clădire, fiecare metru pătrat de pământ care îi aparține poporului, dar nu acestor vremelnici de la guvernare. Jos Guvernul!"

Oamenii prezenți la protest au adus critici dure la adresa guvernării, care în campania electorală a făcut multe promisiuni, dar nu a îndeplinit niciuna dintre ele.

Contactată de noi, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas a declarat că oricine are dreptul la proteste, inclusiv socialiștii, care ani la rând au furat și sărăcit țara. De asemenea ea a subliniat că echipa PAS îi îndeamnă să nu manipuleze cu opinia cetățenilor, să-și informeze corect susținătorii și să recunoască existența războiului la hotar cu țara noastră. La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Executivului, Anastasia Taburceanu, a reiterat același mesaj și a menționat că într-un stat democrat oricine are dreptul să protesteze. La fel și serviciul de presă al Președinției ne-a comunicat că "Suntem o țară in care dreptul la protest e garantat de lege și acest drept este respectat".

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).