Marcați
Carburantii continua, ușor să se ieftinească
7.07.2022, 13:29
Motorina și benzina se ieftinesc din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat prețurile la carburanți pentru ziua de vineri. Astfel, benzina se ieftinește cu 26 de bani, iar motorina se ieftinește cu 44 de bani.

Conform plafonului de preț stabilit de ANRE un litru de benzină va costa 32 de lei și 30 de bani, iar un litrtu de motorină va putea fi cumpărat cu 30 de lei și 38 de bani. De menționat că, modificările la legea privind piața produselor petroliere, au intrat în vigoare la 1 septembrie 2021. Unul din autorii noilor reguli, deputatul PAS, Radu Marian, a menționat într-o postare pe Telegram că mecanismul de stabilire al prețurilor este unul obiectiv și transparent.

”În ultimele 10 zile, motorina s-a ieftinit cu 2 lei, iar benzina cu 1 leu 60 bani. Desigur, prețurile sunt încă foarte mari, dar mecanismul actual de reglementare asigură o corelare bună cu evoluția de pe piețele internaționale, spre deosebire de anii trecuți. Dacă trendul descendent de scădere a cotațiilor internaționale va continua, scăderea prețurilor la pompă este garantată, a scris Radu Marian.

După ce în septembrie 2021, ANRE a început să afișeze noi plafoane de preț, carburanții au continuat să se scumpească, în pofida așteptărilor consumatorilor. Din septembrie 2021, până în iunie 2022, atât benzina, cât și motorina s-au scumpit cu peste 13 lei pentru un litru.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).