Marcați
Deput PAS: Cu cât mai mult dați vina pe guvernare, că este scump gazul, cu atât mai mult îl vor scumpi
6.07.2022, 14:17
Cu cât mai mult dați vina pe guvernare, că este scump gazul, cu atât mai mult gazul se va scumpui. Această explicație a fost oferită de deputatul PAS, Petru Frunze, într-o postare pe pagina sa de facebook. Demnitarul le-a recomandat cetățenilor să nu mai critice guvernarea pentru scumpirea gazelor naturale și să pună logica în mișcare. Parlamentarul consideră că cei care trebuie criticaţi sunt cei de la concernul rus ”Gazprom”, dar nu ”guvernarea proeuropeană”. Postarea deputatului PAS a stârnit numeroase comentarii din partea internauților, care nu au împărtășit opinia sa.

Deputatul PAS, Petru Frunze îi îndeamnă pe moldoveni să nu mai critice guvernarea pe subiectul majorării tarifelor la gazele naturale, pentru că acest fapt ar motiva Federaţia Rusă să mărească preţurile.

”Cu cât mai mult dăm vina pe guvernare, că este scump prețul la gaze, cu atât mai mult rușii îl scumpesc. Au înțeles că moldovenii în loc să îi critice pe ei că scumpesc gazul, moldovenii au găsit sac de box în Guvernul Republicii Moldova. Ei fac mai mulți bani și discreditează ideea de integrare europeană pentru a veni la putere partidele lor, alianța Dodon-Sor. Noi plătim prețuri mari, iar ei se râd de noi”, a scris Petru Frunze pe Facebook.


Deputatul accentuează că cei care ar trebui să primească critici sunt cei de la ”Gazprom”, care primesc miliarde de lei de la autoritățile moldovenești.

”Nimeni încă nu a adus o probă ca Guvernul este vinovat de creșterea prețurilor la gaze. Eu sunt mai nemulțumit de prețul mare la gaze, pentru că unii doar plătesc prețul mai scump, dar noi îl plătim și mai suntem și criticați, în loc să fie criticați rușii de la Gazprom, care vând gazul și primesc de la noi miliarde de lei”, notează parlamentarul.

Postarea deputatului PAS a stârnit numeroase comentarii critice din partea internauților, care nu au fost de acord cu opinia acestuia. În replică, Petru Frunze, i-a îndemnat pe oameni să pună logica în mișcare pentru ai înțelege mesajul.

„Dacă puneţi logica în mişcare veţi înţelege. Ruşii acum bat din palme ca moldovenii sau prins. Ei îşi doresc ca oamenii să nu mai voteze o guvernare europeană, astfel majorează şi mai mult preţul ca la următoarele alegeri să votaţi pe Dodon şi Şor. Astfel, ei vor face mulţi bani pe spatele nostru, dar şi vor bloca procesul de integrare europeană. Ei au strategie, dar unii din voi vă prindeţi de parcă este greu de analizat un pic această situaţie”, a mai spus Frunze.

Anterior și alți reprezentați ai guvernării au făcut declarații care au stârnit critici în societate. La începutul lunii iunie Natalia Gavrilița declara, în cadrul unei emisiuni, că ”dacă toată lumea se așteaptă că prețurile vor crește, atunci ele într-adevăr vor crește”. De asemenea, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declara că ”atunci când se vorbește prea mult despre inflație, aceasta crește din cauza acestor așteptări inflaționiste, nu din motive obiective”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).