Marcați
Maia Sandu despre criză și război în vizită la Atena
5.07.2022, 16:19
E nevoie de soluţii urgente pentru a opri creşterea galopantă a preţurilo. este mesajul transmis de președintele Maia Sandu, aflată într-o vizită în capitala Greciei, Atena. Șefa statului a participat la cea de-a 26-a ediție a mesei rotunde guvernamentale, dedicată subiectelor economice de actualitate, organizată de publicația ”The Economist”. Maia Sandu a mai vorbit despre încetarea războuiului din Ucraina, dar și despre criza care a lovit Republica Moldova.

Președintele țării, Maia Sandu, a declarat în cadrul platformei de discuții că efectele efectele războiului din Ucraina au dus la o criză globală fără precedent, fiind afectată și Republica Moldova.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "O catastrofă umanitară, o criză energetică economică și o criză alimentară globală în desfășurare, care alimentează insecuritate în toată lumea. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a opri acest proces. Între timp, ne confruntăm cu o provocare fără precedent în legătură cu securitatea energetică și economică. Nu știm cât timp oamenii vor putea duce această povară a creșterii prețurilor pentru produsele alimentare, servicii și combustibil. Probabil nici o țară nu a fost afectată mai mult decât Moldova de creșterea prețurilor și incertitudine tot mai mare în sectorul energetic. Astăzi oamenii deja plătesc pentru gaz un preț care este de șase ori mai mare decât anul trecut".

Șefa statului, Maia Sandu a mai menționat că războiul trebuie oprit cu orice preț pentru a apăra și consolida democrația tuturor statelor.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Acest război nesăbuit împotriva Ucrainei este fără îndoială tragedia acestui secol. Amploarea și durerea se revarsă peste granițele Ucrainei. Democrația este în pericol real pe întreg globul. Pentru a salva democrația, trebuie să oprim acest război nesăbuit împotriva Ucrainei și trebuie să ne consolidăm rezistența democratică comună".

În vizita sa în capitala greacă, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu va avea întrevederi bilaterale și cu președintele Republicii Elene, dar și cu alți oficiali de rang înalt. Pe 6 iulie, şefa statului se va afla în vizită de lucru la Vilnius, la invitaţia preşedintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).