Clădirile, loturile de pământ, sau alte proprietăți, care aparțin universităților supuse reorganizării, vor putea fi scoase la vânzare. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației într-o conferință de presă. Acesta însă promite că banii obținuți din vinderea proprietăților, vor fi direcționați spre domeniul educației și cercetării. Demnitarul a mai spus că reorganizarea va fi dusă până la capăt, pentru că în final vor avea de câștigat studenții și corpul didactic.
Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării, a reiterat că cinci universități vor fi integrate în patru mai mari și mai puternice, astfel încât din 16 instituții publice de învățământ superior, câte există în prezent, vor rămâne 11. Jurnaliștii au dorit să afle ce se va alege din infrastructura universităților absorbite, la care ministrul a spus că unele proprietăți vor fi vândute, iar banii vor merge pentru domeniul educației.
ANATOLIE TOPALĂ ministrul Educației: "În situația în care unele proprietăți nu sunt necesare domeniul educației, atunci în urma procedurilor clare, pot fi vândute o construcție, sau un lot. Acești bani vor fi utilizați în educație, iar pentru aceasta noi ne vom asigura din toate punctele de vedere".
Topală consideră că în urma reformei inițiate, universitățile rămase vor deveni mult mai mari, vor asigura o calitate mult mai bună a studiilor și vor purtea concura cu instituții similare din toată lumea.
ANATOLIE TOPALĂ ministrul Educației: "Universitățile noastre vor fi mai bine poziționate în clasamentele internaționale, astfel mai ușor vom putea concura cu universitățile din afară, ceea ce va permite tinerilor noștri să aleagă și să facă studii de calitate aici, la noi acasă".
Potrivit ministrului, această reformă va aduce mai multe beneficii studenților.
ANATOLIE TOPALĂ ministrul Educației: "Vor avea mai bune condiții de studii, laboratoare dotate, cămine renovate, alte facilități pentru studenți și cel mai important, vor avea programe de studii mult mai avansate, vor avea sprijinul cercetărorilor pentru ași crește înalta calificare".
Nici cadrele didactice nu ar avea motive de îngrijorare, întrucât reforma inițiată le va îmbunătăți condițiile de muncă, promite ministrul Educației.
ANATOLIE TOPALĂ ministrul Educației: "Investițiile pe care le vom face la nivel de guvern în universități, vor spori condițiile și de salarizare și de activitate".
Anatolie Topală a adăugat că „universitățile nu dispar”, așa cum acuză opoziția, ci vor fi integrate în alte instituții mai mari, iar personalul va fi păstrat.
NTV Moldova