Marcați
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare nu demisionează
30.06.2022, 15:44
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, nu demisionează. Informația a fost confirmată de către secretarul de Stat al instituției de profil, Vasile Șarba, în contextul zvonurilor apărute. În spațiul public s-a vehiculat că Viorel Gherciu și-ar fi scris deja cererea de demisie din funcția de ministru, iar anunțul despre plecarea sa ar putea fi făcut chiar astăzi.

În dimineața zilei de 30 iunie presa a scris că ministrul Gherciu intenționează să plece din funcția de ministru. Potrivit unor informații parvenite din interiorul Ministerului Agriculturi și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu se pregătește de demisie.

”În ultimele zile, în plină criză în domeniul agricol, ministru s-a aflat în vacanță, iar începând cu ziua de ieri a revenit la biroul său, însă nu pentru a-și continua activitatea, dar pentru a se pregăti de demisie”, scrie portalul Telegraph.md făcând trimitere la o sursă anonimă din interiorul ministerului.

Sursa citată a mai menționat că Gherciu ar fi dat acordul ca Universitatea Agrară să fie lichidată, conform reformei inițiate de Ministerul Educației. Informația însă nu a fost confirmată oficial. Contactat de redacția noastră secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, ne-a declarat că informația despre demisia ministrului este una falsă. Ulterior și Viorel Gherciu a venit cu o postare pe rețelele de socializare în care menționează că informațiile despre demisia sa sunt false și se întreabă cui ar fi convenabile aceste jocuri și cine pune presiune pe el. Amintim că demisia ministrului Viorel Gherciu a fost solicitată de către mai mulți agricultori în utlima perioată. Totodată, săptămâna trecută, într-o emisiune televizată prim-ministra Natalia Gavrilița și-a exprimat nemulțumirea față de activitatea unor miniștri, fără, însă, a numi ministerele repetente. Demnitarul a menționat că urmărește cu atenție cum evoluează lucrurile în Cabinetul de Miniștri, iar dacă va fi nevoie se vor face și remanieri.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).