Marcați
Exporturile molovenești prin UE, fără autorizații
30.06.2022, 11:07
Transportatorii moldoveni vor avea posibilitatea să efectueze operațiuni de transport prin țările UE fără autorizații. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a semnat, miercuri Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană. Spînu a scris pe o rețea de socializare că au fost făcuți pași siguri, pentru ca Moldova să se integreze cu succes în sistemul de transport european.

Potrivit documentului, transportatorii vor putea încheia în continuare contractele de furnizare de mărfuri, în special a produselor agricole, prin utilizarea rutelor alternative pe teritoriul Uniunii Europene. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a scris pe pagina sa de Facebook că va fi asigurată buna funcționare a lanțurilor de aprovizionare, dar și securitatea alimentară a țării, care este afectată de situația din Ucraina.

”Acest coridor va pune capăt tuturor problemelor întâmpinate pe parcursul acestor luni de conflict, dar și a vechilor istorii când transportatorii trebuiau să-și împartă autorizațiile. Odată cu acest Acord, această istorie nefastă se încheie și nu se va mai repeta, iar noi avansăm deciși către Europa. Aveți cale liberă în UE! Aveți libertate, costuri mai mici și beneficiați direct de apropierea noastră de UE”, a declarat ministrul.

Totuși acordul nu are valabilitate nelimitată în timp. Documentul a fost încheiat pe un termen determinat, până pe 31 martie 2023, dar cu posibilitatea de a fi prelungit. Potrivit experților liberalizarea tranportului de mărfuri cu UE, ar putea reduce costurile pentru serviciile de transport de mărfuri, lucru care ulterior se va reflecta și în prețurile pentru produsele și mărfurile importate în țara noastră.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).