Marcați
ANSA a restricționat transporturile naționale și internaționale de animale din cauza temperaturilor ridicate
29.06.2022, 12:25
În perioada 30 iunie – 6 iulie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a restricționat transporturile naționale și internaționale de animale vii pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată în contextul instituirii Codului Galben de caniculă, pe întreg teritoriul țării, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSA, transportul național al animalelor se va permite doar în intervalul orelor 21.00-08.00, cu condiția alocării de spațiu suplimentar de cel puțin 20% pentru fiecare animal transportat.

Astfel, îngrijitorii de animale sunt atenționați că trebuie să ia măsuri de protecție a vietăților, oferindu-le o furajare și adăpare corespunzătoare. Aceștia trebuie să verifice starea animalelor la intervale regulate şi trebuie să întreprindă măsuri corespunzătoare situației, astfel încât să nu supună animalele riscurilor.

Specialiștii ANSA atenționează că cel mai eficient adăpost contra perioadelor de căldură extremă trebuie să protejeze de razele directe ale soarelui şi să permită vântului să răcorească animalele. În cazul în care nu se oferă suficient spaţiu pentru acestea, există riscul de sufocare prin aglomerare în adăpost. Este important ca fiecare animal să aibă suficient spaţiu pentru a se întinde simultan, din moment ce acest lucru ajută la răcirea organismului. Uneori poate fi necesară separarea animalelor în grupuri mai mici, din moment ce tendința de grup poate determina ca animalele să se grupeze în jurul unei singure surse de apă sau furajare.

MOLDPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).