Marcați
Lavrov: Moldova încearcă să anuleze tot ce e rusesc
24.06.2022, 16:24
Legea securității informaționale, promulgată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care este interzisă difuzarea emisiunilor de știri și analize politice din Rusia, a stârnit reacții în rândul oficialilor de la Moscova. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat, într-un interviu pentru presa din Belarus că, în acest fel, Republica Moldova încearcă să interzică tot ce e rusesc, așa cum procedează și Ucraina.

Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov a declarat că regretă decizia președintelui Maia Sandu, care a promulgat legea ce interzice emisiunile informative și analitice din Federația Rusă.

SERGHEI LAVROV, ministrul rus de Externe: "Din păcate, acum Moldova, la fel ca și Ucraina încearcă să anuleze tot ce este rusesc. Președintele a semnat o lege care nu mai permite difuzarea la nicio știre din Rusia în Moldova. Este trist".

În cadrul unui briefing de presă, președintele țării, Maia Sadu a fost întrebată ce părere are despre declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov. Ea a precizat că introducerea legii a fost necesară pentru a lupta cu dezinformarea.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Această lege ține de decizia suverană a Parlamentului, a Președinției țării noastre și această lege a fost necesară pentru a combate dezinformarea. Facem acest lucru și vom face în continuare pentru ca să asigurăm un spațiu informațional obiectiv, pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze lucrurile pornind de la informație obiectivă și nu de la propagandă și surse false".

Maia Sandu a promulgat, duminică, 19 iunie, legea securității informaționale. Aceasta prevede că interdicția se va aplica și după expirarea stării de urgență instituite în Republica Moldova. Astfel, instituţiile media care vor fi suspectate de Consiliul Audiovizualului că dezinformează, vor fi sancţionate gradual, de la aplicarea amenzilor până la retragerea dreptului de a difuza publicitate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).