Marcați
Ioniță: Aș schimba trei miniștri
24.06.2022, 15:57
Trei miniștri din Guverul Gavrilița trebuie demiși. De această părere este expertul economic Veaceslav Ioniță. Într-o emisiune televizată acesta a menționat că locul celor care se tem să ridice pixul de pe masă nu este în Guvern. Ioniță a evitat să numească ministerele repetente, dar a precizat că dacă timp de un an miniștrii nu au făcut nimic, e naiv să mai credem că vor mai face ceva în continuare. Declarația expertului vine după ce premierul Natalia Gavrilița a spus că ar vrea acțiuni mai hotărâte din partea unor miniștri.

În opinia expertului economic, Veaceslav Ioniță, societatea are dreptul să vadă niște miniștri demiși, în contextul în care unii dintre ei nu au excelat în funcția pe care o dețin.

VEACESLAV IONIȚĂ, expert economic: "Eu aș schimba 3 miniștri. - Care? - Azi nu voi da nume, dar lista lor o am. Sunt 3 miniștri care trebuiesc schimbați, pentru că dauna pe care o aduc e mult mai mare decât potențialul beneficiu. Cred că societatea noastră are dreptul să vadă niște miniștri demiși. Eu știu miniștri care se tem să ridice pixul de pe masă. Pentru ce te-ai dus acolo? Du-te acasă, stai și brodează, pentru că nu e periculos. Dacă tu ai miniștri care se tem să-și asume responsabilitatea, inclusiv pentru costuri politice, atunci acest ministru nu-ți trebuiește. Te-ai debarasat de el, gata. Dacă el timp de 3 luni, ei au aproape un an, și el nu a făcut nimic, iar tu ai naivitatea să crezi că el ceva va face. Nu va face".

Anterior, într-o emisiune TV, prim-ministrul Natalia Gavrilița, a declarat că se așteaptă la acțiuni mai ferme din partea unor miniștri fără să spună despre care demnitari este vorba.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru: "Despre remanieri se vorbește de când Guvernul a preluat mandatul. Într-adevăr, eu cred, și unii miniștri își dau seama, că după 10 luni, așteptările erau mult mai mari. Voi urmări cu atenție cum evoluează lucrurile și dacă va fi nevoie vom face și remanieri. Sunt anumite domenii unde aș vrea acțiuni mai hotărâte, comunicare mai bună și miniștrii cunosc acest lucru, dar vom vorbi despre aceasta, când va veni timpul".

Și liderul formațiunii PAS, Igor Grosu a menționat în același context, că se așteaptă la remanieri în Guvern, motivând că activitatea unor miniștri este sub așteptări. El a evitat să spună despre cine este vorba. Amintim că Guvernul de la Chișinău, condus de Natalia Gavrilița, a fost învestit în data de 6 august, cu 61 de voturi. Cabinetul Nataliei Gavrilița are 13 ministere, în loc de 9, câte au fost anterior.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).