Marcați
Abonamente noi pentru călătoriile cu transportul public
23.06.2022, 16:54
Începând de sâmbătă, 25 iunie, vor putea fi procurate noile abonamente pentru călătoriile cu transportul public. Potrivit autorităților municipale abonamentul va fi valabil atât în autobuz, cât și trolebuz, inclusiv în suburbii. De asemenea, procurarea acestora va permite diminuarea prețului biletelor, în funcție de numărul călătoriilor și durata abonamentului.

Șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație a Capitalei, Vitalie Mihalache a declarat că abonamentele vor putea fi procurate în chioșcurile ”Moldpresa” și punctele de vânzare situate în preajma parcurilor de troleibuze.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație a Capitalei: "Începând cu ziua de astăzi și ziua de mâine le vom distribui în rețeaua Moldpresa și, practic, începând cu ziua de sâmbătă ele vor putea fi achiziționate liber în chioșcurile sau acele entități de vânzare, care sunt publicate și adresele și datele sunt publicate în toate comunicatele distribuie de Direcția de Transport, Primărie și inclusiv pe pagina de internet a Direcției. Mai mult ca atât, Direcția de Transport inițiază acum și campania de informare, unde vor fi distribuite și fixate aceste informații privind lista punctelor de vânzare în stații de așteptare, vor fi menționate, inclusiv în acele broșuri sau buclete, care vor fi distribuite gratuit în transportul public, pentru ca toți să poată face cunoștință".

Potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban prețul unui abonament lunar va constitui 234 de lei, un abonament pentru trei luni va costa 594 de lei, iar un abonament de șase luni - 972 de lei. În cazul unui abonament lunar, două călătorii pe zi vor costa câte 3 lei 90 de beni, atât în troleibuz, cât și în autobuz. Două călătorii zilnice cu abonamentul pentru jumătate de an, vor costa 2 lei 60 de bani fiecare, iar dacă numărul de călătorii crește până la șase pe zi, atunci prețul unei călătorii va scădea sub doi lei.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: "Având acest abonament, oricare, că îi o lună că îi trei că îi șase, veniți din Vadul lui Vodă, ați schimbat mijlocul de transport în Chișinău, ați schimbat încă o dată mijlocul de transport în Chișinău - troleibuz, autobuz și ați plecat în Sîngera. În cazul în care ați schimbat de câteva ori, prețul călătoriei din Vadul lui Vodă până în Sîngera, dacă aveți un abonament de șase luni este sub doi lei o călătorie. Ceea ce nu putem găsi astăzi cu orice alt mijloc de transport".

În același timp, de tarife preferențiale sau de călătorii gratuite vor beneficia mai multe categorii de persoane. Este vorba despre elevi, studenți, pensionari pentru limita de vârstă, angajați în sistemul educațional, capi ai familiilor monoparentale și familiilor cu mulți copii.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: "Sunt în jur de 300 de mii de persoane beneficiare de gratuități, adică jumătate din cei care folosesc transportul zilnic - 50 la sută. Mă refer aici o dată în plus - pensionarii, aproape 200 de mii de locuitori ai municipiului Chișinău. 40 de mii de copii- clasa I-IV și deja restul de la un an până la șapte ani, cu vârsta cuprinsă, persoanele cu nevoi speciale. Mai avem și alte 18 categorii distincte".

Anterior, autoritățile municipale au anunțat că taxa pentru călătoriile cu microbuzul în Capitală va fi, de asemenea șase lei, iar pentru suburbii, prețul va depinde de distanță, însă nu va fi mai mare de 12 lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).