Marcați
Maia Sandu cere Regatului Țărilor de Jos să susțină Republica Moldova în drumul către UE
22.06.2022, 16:33
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu i-a cerut premierului Olandei, Mark Rutte să susțină țara noastră în parcursul său european. Într-o convorbire telefonică, cei doi oficiali au discutat despre recomandarea Comisiei Europene de a oferi Republicii Moldova statutul de țară candidată la Uniunea European. De asemenea au fost abordate și eforturile pe care trebuie să le întreprindă țara noastră pentru a avansa în procesul de integrare.

Președintele, Maia Sandu a scris pe pagina sa de Twitter că țara noastră mizează pe susținerea Regatului Țărilor de Jos în cadrul Consiliului European din 23 și 24 iunie. ”Astăzi am avut o discuție bună cu premierul olandez Mark Rutte. Am discutat despre recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de candidat Moldovei și angajamentul nostru de a continua reformele. Aștept cu nerăbdare reuniunea Consiliului European din această săptămână și sper că Olanda ne va sprijini drumul către UE", a scris Maia Sandu, pe Twitter.

La rândul său, premierul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte a precizat că a discutat cu șefa statului, Maia Sandu despre modul în care Olanda poate ajuta la realizarea reformelor necesare în Republica Moldova. ”Am vorbit cu președintele Maia Sandu despre războiul din Ucraina și recomandarea Comisiei Europene cu privire la acordarea Moldovei statutului de candidat. Am discutat și despre modul în care Țările de Jos poate ajuta cu reformele necesare”, a scris premierul olandez pe rețelele de socializare.

Țările membre urmează să decidă dacă acordă sau nu statutul de candidat de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și Ucraina, în data de 23-24 iunie, la Bruxelles, unde se va desfășura reuniunea Consiliului European.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).