Marcați
Primăria Chișinău este acuzată de lucrări necalitative
22.06.2022, 16:27
Consilieri fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Dumitru Ivanov și Roman Roșca, solicită Primăriei să facă public raportul privind realizarea proiectului municipal „Curți confortabile”. Consilierii susțin că mai mulți locatari se plâng de executarea necalitativă a lucrărilor de reparație a curților blocurilor selectate. Totodată, pentru a îmbunătăți procesul de reabilitare și reparare, membrii PAS au elaborat un proiect de decizie care presupune: inventarierea și pașaportizarea tuturor curților de bloc.

Potrivit consilierului municipal PAS, Roman Roșca, Primăria municipiului Chișinău, nu a publicat informațiile privind banii cheltuiți pentru proiectul "Curți confortabile".

ROMAN ROȘCA, consilier municipal PAS: "La moment nu se cunoaște suma finală, precisă a proiectului "Curți confortabile" iar, până la momentul de față nu a fost prezentat cetățenilor vreun raport complet cu privire la lucrările planificate, cât și cele realizate, nu au fost făcute publice denumirile companiilor selectate pentru efectuarea lucrărilor".

În acest context, consilierul municipal PAS, Roman Roșca a spus că oamenii nu sunt mulțumiți de rezultatele reparațiilor efectuate și că șantierele nu au fost securizate în timpul lucrărilor.

ROMAN ROȘCA, consilier municipal PAS: "Locuitorii mai multor curți s-au plâns că reparațiile inițiate de primărie au fost făcute necalitativ, cu abateri de la norme și fără îngrădirea șantierelor. Respectiv, locatarii erau nevoiți să meargă luni întregi prin noroiul și gropile lăsate descoperite".

Contactată de redacția noastră, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Chișinău, Natalia Ixari, a declarat că Primăria nu va comenta agenda publică a celor din Partidul Acțiune și Solidaritate. "Nu răspundem la acuzațiile din agenda zilnică cu caracter politic a celor din PAS. Cei interesați pot găsi toate informațiile la orice subiect care sunt făcute public de Primărie, Direcții și Întreprinderi. Mai alea ce ține de licitații, achiziții și dispoziții”, a declarat Natalia Ixari.

Potrivit proiectului lansat de Primărie, adresele curților de bloc au fost selectate reieșind din cererile depuse de locuitorii orașului, inclusiv în curțile unde nu sunt planificate intervenții la rețelele subterane. Iar proiectul de reabilitare a curților de blocuri prevăd amenajarea locurilor de parcare, reparația trotuarelor şi a căilor de acces în curți, amenajarea spațiilor verzi, instalarea mobilierului urban, modernizarea iluminatului public, precum și instalarea terenurilor de joacă pentru copii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).