Marcați
Igor Dodon va ataca la Curtea de Apel hotărârea mandatului de arest preventiv
22.06.2022, 12:10
Igor Dodon a anunțat că va ataca la Curtea de Apel hotărârea de prelungire a mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit fostului președinte al țării, acuzarea a invocat trei argumente pentru prelungirea arestului la domiciliu. El a reiterat că este nevinovat și va demonstra acest fapt în instanță.

Fostul președinte al țării, Igor Dodon a declarat că printre argumentele procurorilor de a prelungi arestul la domiciliu este faptul că locuiește împreună cu soția, figurantă în dosar, poartă discuții cu presa și face comentarii pe rețelele sociale.

IGOR DODON, fostul președinte al Republicii Moldova: "Judecătoria a luat decizia de a prelungi arestul la domiciliu pentru 30 de zile. Din ceea ce am auzit astăzi, sunt trei blocuri de argumente a procurorilor. Primul se referă la unii martori care sunt oponenți politici, care în ultimii trei-patru ani m-au criticat public și i-au considerat ca martori în acest caz, pentru a avea argumente de prelungire a arestului la domiciliu. Al doilea s-au referit la faptul că locuiesc împreună cu soția, straniu argument din partea procurorilor că de ce soția ca învinuită discută cu mine. Și al treilea - de ce discut cu voi. În procesul discuțiilor mi-au spus că încălcarea este că discut cu presa, discut cu voi, plasez unele mesaje pe facebook, comentez politic și așa mai departe".

Fostul președinte al țării, Igor Dodon a mai menționat că învinuirile aduse cumnatului său, nu au nicio bază juridică și că acesta ar fi supus presiunilor.

IGOR DODON, fostul președinte al Republicii Moldova: "De exemplu, presează pe cumnatul meu care nu a făcut absolut nimic. Are confirmare financiară la toate investițiile sale. Probabil nu este diaspora ceea care trebuie, dar el din diasporă a hotărât să revină acasă, să investească aici acasă și pentru asta este penalizat. Este diasporă bună și sunt cei care cad acum sub presiune din considerentele că sunt mie apropiați. Noi vom ataca împreună cu avocații la Curtea de Apel. Sperăm acolo, cel puțin, să avem parte de o abordare legală și să fie ascultate argumentele noastre".

În 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Petru Merineanu, cumnatul lui Igor Dodon, este învinuit de complitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită a fostului președinte. Procurorii o învinuiesc şi pe Galina Dodon de îmbogăţire ilicită.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).