Marcați
Prognoze sumbre din partea prim-ministrului
21.06.2022, 12:08
Prim-ministrul Natalia Gavrilița avertizează să ne pregătim de vremuri grele, întrucât ne așteaptă o iarnă complicată. Într-o emisiune televizată ea a declarat că autorităție fac tot posibilul pentru a ajuta cetățenii să depășească aceste greutăți. Ce ține de creșterea prețurilor, acest lucru depinde în mare măsură de creșterile pe plan internațional, spune Natalia Gavrilița, dar și de consumul tot mai mare al cetățenilor.

Prim-ministrul, Natalia Gavrilița a menționat că nu știe când se va sfârși criza, deoarece totul depinde de războiul din țara vecină.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru: "Acum noi trebuie să ne pregătim de o iarnă complicată, pentru că provocările continuă. Războiul nu s-a încheiat și ne așteaptă iată așa... . Daca aș ști când se va termina acest război, aș putea da anumite scenarii, dar noi nu știm cum vor evolua lucrurile".

Natalia Gavrilița a mai explicat și care este una dintre cauzele ce a dus la creșterea inflației.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministru: "Ne amintim deficitele de la începutul anilor 90' și noi de ce avem o inflație atât de mare? Pentru că avem un anumit tip de consum, gospodăriile noastre au resurse mai limitate și consumă mai mult acele produse la care au crescut prețurile, produsele alimentare și produsele energetice. Dacă este să luăm consumul unei familii medii sau unei gospodării medii, 45 procente din veniturile gospodăriei merg pentru produsele alimentare".

Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul va lucra la implementarea mai multor strategii care vor ajuta la introducerea unor reforme pe termen scurt pentru a permite cetățenilor să depășească criza în care s-au pomenit.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).