Marcați
Vibrionul de holeră, depistat pe plaja de la Vadul lui Vodă
20.06.2022, 15:46
Vibrionul de holeră a fost depistat pe plaja de la Vadul lui Vodă. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Boris Gîlca. El a îndemat populația să fie prudentă, pentru a evita posibilele urmări.

Potrivit șefului Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Boris Gâlca, specialiștii Centrului de Sănătate din Capitală preiau constant probe din spațiile de agrement.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: "Vreau să atenționez populația, conform ultimelor probe, la plaja de la Vadul lui Vodă s-a depistat vibrionul de holeră, de aceea atenționăm foarte atent cei care fac plajă și se vor scălda în bazinul acvatic să fie foarte atenți, să asculte sfatul medicilor. Neapărat, dacă fac o baie acvatică, neapărat după aceasta să facă și duș, dar, totuși, să rămână în alertă referitor la posibilele urmări".

În alt context, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Boris Gâlca, a menționat că, pe parcursul săptămânii trecute, au fost depistate încă șapte cazuri de tuberculoză în municipiu.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: "Săptămâna trecută au fost înregistrate din nou șapte cazuri de tuberculoză, dintre care șase pacienți au fost internați, spitalizați, un pacient primește tratament în regim ambulator. Este o prioritate, am discutat și cu colegii din asistența primară referitor la informare, educație, responsabilizarea și depistarea activă a acestei maladii sociale, care rămâne, de fapt, o rușine pentru întreaga Republica Moldova, când țara noastră este în continuare catalogată ca o țară a sărăciei, fiindcă tuberculoza rămâne a fi boala sărăciei".

Anterior, Boris Gîlca, a atenționat cetățenii despre importanța vizitei de rutină la medicul de familie și examinarea medicală periodică în scop profilactic, inclusiv pentru tuberculoză.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).