Marcați
Sandu a promulgat legea care interzice emisiunile și știrile din Rusia
20.06.2022, 13:41
Maia Sandu, a promulgat, duminică, legea securității informaționale, prin care va fi interzisă difuzarea emisiunilor de știri și analize politice realizate în Federația Rusă. Legea prevede că interdicția se va aplica și după expirarea stării de urgență instituite în Republica Moldova în luna aprilie.

Astfel, instituţiile media care vor fi suspectate de Consiliul Audiovizualului că dezinformează, vor fi sancţionate gradual, de la aplicarea amenzilor până la retragerea dreptului de a difuza publicitate. Parlamentul a votat, la începutul lunii iunie proiectul de lege cu privire la securitatea informațională, care are drept scop prevenirea şi combaterea dezinformării şi a răspândirii informaţiilor false în spaţiul mediatic. Astfel, Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost completat cu noțiunea de ”dezinformare” și cu sancțiunile aferente, în cazul în care furnizorii sau distribuitorii de conținut media vor încălca legislația. Documentul a fost susţinut cu votul a 54 de deputaţi din majoritatea parlamentară a PAS.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).