Marcați
A început cea de-a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi
20.06.2022, 12:31
În Chișinău a început cea de-a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi. Anunțul a fost făcut de șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei, Andrei Pavaloi. El a menționat că părinții care nu au reușit să depună cererile sau nu au respectat cerințele regulamentului de depunere a solicitărilor, au posibilitatea să o facă până în 29 august, iar copiii urmează a fi repartizați în funcție de locurile rămase disponibile.

Șeful interimar al Direcției Generale Educație, Andrei Pavaloi a declarat că din cele 123 de instituții de învățământ primar și secundar - 22 sunt suprasolicitate, unde au fost înregistrate cu peste 30 cereri mai mult decât planul de înscriere, iar în 15 instituții a fost înregistrată o rată scăzută - de la 3 până la 15 de cereri depuse.

ANDREI PAVALOI, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei: "În săptămână anterioră a început a doua etapă de în scriere în clasa întâi. Înițial am programat 9.455 de copii, care urmau a fi repartizate în 343 de clase în cele 123 de instituții de învățământ primar și secundar, ciclul I și II, astfel prima atapă s-a finalizat la 10 iunie, directorii dând acceptul pentru copii, care regulamentar se înscriau în condițiile înscrierii în clasa întâi. Asta ar însemna să fie din disctricul instituției și să aibă șapte ani împliniți către 1 septembrie".

După finalizarea primei etape, rezultatele înscrierii copiilor în clasa întâi au fost afișate pe paginile oficiale ale instituțiilor de învățământ, unde a fost prezentat numărul de locuri rămase libere după depunerea actelor în prima etapă a mai menționat șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei, Andrei Pavaloi.

ANDREI PAVALOI, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei: "Începâd cu data de 13 a început cea de-a doua etapă în care urmează a fi înscriși copii care nu sunt din district sau urmează să împlinească vârsta de șapte ani după 1 septembrie, până la data de 31 decembrie, în cazul în care vom avea acceptul din partea Ministerului Educației, în limita locurilor disponibile. Respectiv, pentru etapa a doua, care va dura de la data 14 iunie până la data de 29 august părinții au posibilitatea de a-și înscrie copiii în instituțiile în care nu au fost completate locurile".

Lista finală a copiilor înscriși în clasa întâi va fi afișată public în 30 august.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).