Marcați
Camioanele de mare tonaj au interdicție de a circula în zilele toride
20.06.2022, 12:16
Camioanele cu o greutate mai mare de 20 de tone au interzis de a circula în cazul în care temperatura aerului depășește 30 de grade Celsius. Despre aceasta reamintește Inspectoratul General al Poliției în contextul caniculei din ultimele zile. Restricţiile nu vizează transportul de călători, maşinile care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea sau lichidarea situaților excepționale.

Scopul interdicţiei este de a preveni deteriorarea drumurilor cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic. Totodată, poliția menționează că pe trasee sunt instalate indicatoare rutiere prin care şoferii sunt atenţionaţi despre interdicţie, iar cei care nu vor respecta cerințele, riscă amendă de până la 4.500 de lei persoanele fizice și până la 15.000 de lei persoane juridice. Poliția îndeamnă șoferii să se deplaseze seara și pe timp de noapte, când temperaturile scad. Totodată ținând cont de faptul că noaptea se conduce mai greu, șoferii sunt îndemnați să aibă alături un coleg, care să-l înlocuiască, pentru a se putea odihni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).