Marcați
Ucraina, Georgia și Moldova vor primi statutul de candidate la UE cu anumite condiții
17.06.2022, 11:54
Comisia Europeană a recomandat ca Ucrainei și Republicii Moldova să li se acorde statutul de țări candidate pentru integrarea în Uniunea Europeană. O decizie în acest sens a fost aprobată joi,16 iunie. Acest lucru se va întâmpla doar dacă țările vor îndeplini o serie de condiții. În cazul Republicii Moldova, accentul va fi pus pe măsuri de combatere a corupției, reformare a justiției și administrației publice.

Recomandările Comisiei Europene urmează să fie publicate vineri, 17 iunie, iar Georgia va fi nevoită să îndeplinească mai multe sarcini, ulterior fiind examinată posibilitatea acordării statutului de țară candidată. În cazul Ucrainei, lista de condiții este mult mai mică în raport cu Moldova și Georgia. De asemenea, Comsia Europeană va anunța avizele după examinarea răspunsurilor primite de la Ucraina, Republica Moldova și Georgia la chestionarele de integrare europeană la care acestea au răspuns în ultimele trei luni. Cele trei țări în frunte cu Ucraina au depus cereri de aderare la UE la începutul lunii martie, după ce Ucraina a fost invadată de armata rusă, în februarie. Decizia finală în privința cererilor de aderare urmează să fie aprobată la reuniunea Consiliului European din 23-24 iunie, la Bruxelles.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).