Marcați
Compensații mai mari pentru persoanele cu dizabiilități
17.06.2022, 11:52
Persoanele cu dizabilități vor beneficia de creșterea compensațiilor pentru transport și acces la obiectivele culturale. Statul va subvenționa, parțial, ”Asociația Nevăzătorilor din Moldova” și ”Casa Republicană de Cultură a Surzilor”, în contextul facilitării accesului la activitățile artistice. Proiectul a fost elaborat de către deputatul PAS, Maria Pancu, cu scopul de a contribui la incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Pentru implementarea acestei măsuri sunt necesare peste două milioane de mii lei, bani care vor fi utilizați pentru implicarea persoanelor cu dizabilități în procesul de organizare și participare la activitățile culturale. De asemenea, mai mult de 19 milioane de lei ar urma să fie destinate pentru majorarea compensațiilor pentru serviciile de transport pentru oamenii cu dizabilități din raioanele țării și din municipiul Bălți, la nivelul compensației de care beneficiază locuitorii din municipiul Chișinău, a precizat secretarul Comisiei parlamentare Protecție Socială, Sănătate și Familie, deputatul PAS, Maria Pancu.

MARIA PANCU, deputat PAS: "Au fost propuse următoarele mijloace financiare: două milioane 400 de mii lei pentru activitățile culturale prin care se va asigura implicarea persoanelor cu dizabilități în procesul de organizare și participare la activitățile și măsurile culturale și 19 milioane 967 de mii pentru majorarea compensațiilor pentru serviciile de transport".

De compensația pentru serviciile de transport beneficiază peste 138 de mii de persoane cu dizabilități, inclusiv mai mult de 15 mii cu dizabilități ale aparatului locomotor. Din numărul total de beneficiari, peste 109 mii sunt din raioane, iar peste 5.700 - din municipiul Bălți.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).