Marcați
Continuă protestele împotriva acțiunilor guvernării
16.06.2022, 15:36
Zeci de membri și simpatizanți ai Partidului Socialiștilor au protestat astăzi în fața Parlamentului, chiar în timpul ședinței în plen. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de creșterea necontrolată a prețurilor și de ilegalitățile care se produc în țară. Ei au cerut echitate socială, creșterea salariilor și reducerea prețurilor. Cu pancarte în mâini, manifestanții au scandat lozinci și au cerut demisia partidului de la guvernare.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, a declarat că Partidul Acțiune și Solidariate a ajuns la guvernare doar prin minciuni și promisiuni false.

VASILE BOLEA, deputat BCS: "Ei au venit prin intermediul minciunii și astăzi arată o incompetență totală neștiind cum să guverneze aici în țară pentru a rezolva acele probleme stringente cu care se confruntă populația".

La rândul ei, deputatul BCS, Elena Bodnarenco, a remarcat faptul că populația a sărăcit complet, iar guvernarea nu face nimic pentru a diminua criza din țară.

ELENA BODNARENCO, deputat BCS: "Iată ce înseamnă grija actualei guvernări față de noi, produsele se scumpesc, serviciile comunale se scumpesc, tarifele se majorează. În Chișinău deja microbuzele sunt goale, pentru că oamenii nu au bani pentru transport, nu au bani pentru a cumpăra ceva. Asta se întâmplă datorită faptului că îi avem la putere pe cei pe care i-am ales un an în urmă cetățenii noștri".

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Alexandr Odințov a menționat că Guvernul a eșuat la capitolul domeniului social-economic din cauza incompetenței sale.

ALEXANDR ODINȚOV, președintele PSRM în CMC: "Vă amintiți cum vă promiteau pensia de 2.000 de lei? I-au mințit pe jumătate din pensionari, iar pe restul pensionarilor i-au mințit prin faptul că au majorat pensia cu 15-16 procente, dar inflația este de 30 de procente. De această pensie pe care au majorat-o până la 2.000 de lei, un pensionar poate procura mai puține produse alimentare, decât până la majorarea prețurilor. La ce ce trebuie așa o guvernare? Demisia! Demisia!"

Manifestanții prezenți la protest au spus că au ajuns la limita sărăciei și disperării din cauza scumpirilor de la o zi la alta.

Contactată de redacția noastră, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a menționat că Moldova este acum o țară vulnerabilă inclusiv din cauza socialiștilor și comuniștilor, care au sărăcit populația ani la rând. ”Considerăm că ar fi fost mai oportun ca acest protest să fie îndreptat împotriva războiului, război despre care fosta guvernare tace în cel mai josnic mod, război care provoacă un adevărat genocid în Ucraina și care este cauza tuturor crizelor cu care se confruntă țara noastră și întreaga Europă”, a declarat Adriana Vlas.

Am solicitat și o replică la acuzațiile aduse în adresa Guvernului. Purtătoarea de cuvânt a Executivului, Anastasia Taburceanu, a declarat că instituția depune toate eforturile pentru a ajuta cetățenii și domeniile cele mai afectate să facă față acestei crize majore cu care se confruntă țara noastră dar și întreaga economie globală, iar demisia Guvernului nu va scădea prețurile.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).