Marcați
Grosu mulțumit de activitatea miniștrilor
16.06.2022, 13:21
Unii miniștri sunt mai vocali, alții mai timizi, dar nimic nu este veșnic. Așa califică activitatea Cabinetului de Miniștri, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu. Într-o emisiune televizată el a menționat că în cadrul partidului, periodic, este evaluată activitatea fiecărui minister din componența Guvernului, însă decizia privind eventuale demiteri aparține șefei Executivului. De asemenea, președintel Paralamentului, Igor Grosu spune că problemele sociale, criza energetică și aspectele ce vizează întărirea capacităților de apărare a țării sunt prioritare pe agenda guvernanților.

În contextul majorării fără precedent a prețurilor la carburanți, președintel Parlamentului, Igor Grosu spune că guvernarea caută soluții pentru a veni cu ajutor țintit pentru unele categorii de cetățeni. Potrivit liderului PAS, excluderea valorii TVA și a accizei din prețul carburanților nu este o soluție echitabilă.

IGOR GROSU, președintele Paralamentului: "Trebuie să-i ajutăm pe cei care sunt cel mai mult afectați. Noi am venit cu un pas către fermieri. Noi trebuie să-i ajutăm țintit pe fermieri, transportatori, că e vorba de producători, eu sunt pentru a-i ajuta pe aceștia. Unul are un automobil modest pe care-l folosește din când în când și altul are Porsche, chiar trebuie să le dăm la toți?"

Președintele PAS a ținut să mulțumeacă miniștrilor din Guvernul Gavrilița pentru munca depusă, în contextul crizelor multiple cu care se confruntă Republica Moldova. Întrebat despre posibilele remanieri în Cabinetul de Miniștri, Igor Grosu a menționat că prim-ministrul, Natalia Gavrilița va decide dacă vor avea loc modificări în echipa guvernamentală.

IGOR GROSU, președintele Paralamentului: "Decizia aparține prim-ministrului. La partid, periodic, facem evaluarea tuturor domeniilor. Avem ministere mai dinamice, cu miniștri mai vocali, sunt alții mai timizi. Avem evaluările noastre interne, dar este obligația prim-ministrului, atunci când va considera de cuviință, să propună remanieri. Guvernul acesta a trebuit să primească botezul în câteva crize succesive și eu le mulțumesc că ei au acceptat, dar nimic nu este veșnic".

Anterior, în cadrul unei emisiuni liderul formațiunii, Igor Grosu a mai menționat că se așteaptă la remanieri în Guvern, motivând că activitatea unor miniștri este sub așteptări. El a evitat să spună despre cine este vorba. De cealaltă parte prim-ministrul Natalia Gavrilița a menționatat că este mulțumită de activitatea miniștrilor, iar în cazul în care vor fi remanieri, cetățenii vor fi informați despre acest lucru.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).