Marcați
S-au redus rândurile de camioane la vamă
15.06.2022, 12:48
La punctul de frontieră Leușeni-Albița, timpul de așteptare a camioanelor s-a mai redus, iar ritmul de procesare a controlului TIR-urilor cu marfă este în creștere. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Natalia Gavrilița, la ședința Guvernului. Potrivit Serviciului Vamal azi dimineață în rândul de așteptare erau 24 camioane pe sensul de ieșire din țară, față de câteva sute de săptămâna trecută, iar în ultimele 24 de ore au fost procesate 432 camioane.

În debutul ședinței Cabinetului de Miniștri, prim-ministrul Natalia Gavrilița a menționat că datorită efortului ministerului Afacerilor Interen, astăzi sunt semnificativ mai puține camioane la trecere moldo-română . Dar totuși, premierul recunoaște că la vama moldo-ucraineană situația rămâne a fi complicată.

NATALIA GARILIȚA, prim-ministru: "Nu trebuie să ne relaxăm. La hotarul cu Ucraina este o aglomerare de camioane, o să treacă acest flux prin R. Moldova, pentru că nu sunt disponibile porturile maritime din cauza războiului. Continuăm să muncim pentru a face față acestui flux mărit de transport și de trafic la frontieră".

Marți, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco a menționat că autoritățile au decis desfășurarea echipelor mixte de control, formate din specialiști din cadrul Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal, în punctele de trecere a frontierei moldo-române.

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: "La fel se va permite utilizarea tehnicii de calcul, a containerelor modulare, a echipamentului de control non-intruziv de tip scanere mobile aflate în dotarea IGPF. Derogarea de la cadrul normativ adoptate astăzi de CSE vor permit amplasarea birourilor de lucru comune ale reprezentanților autorităților și agrearea de reguli provizorii de interacțiune și control care vor fi aprobate ulterior de către părți".

Ana Revenco a subliniat că au fost create și așa-numitele insule de acces pentru șoferii de TIR care sunt în așteptare, pentru a avea la îndemână servicii de primă necesitate. În acest sens au fost amplasate corturi de odihnă, în care sunt accesibile servicii de igienă, precum și un loc de preparare a bucatelor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).