Marcați
Prețul biletelor pentru călătoria cu trenul s-ar putea majora
15.06.2022, 12:10
Călătoria cu trenul ar putea deveni mai scumpă. Directorul Căii Ferate a Moldovei, Oleg Tofilat, a declarat că prețul biletelor s-ar putea majora, însă neesențial. Anunțul a fost făcut în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. El a precizat că transportul de pasageri nu asigură economia Căii Ferate, de aceea conducerea instituției nu mizează mult pe scumpirea biletelor, însă pune accent pe majorarea fluxului de transport de mărfuri.

Majorarea costului biletelor la călătoria cu trenul nu este acum o prioritate a Căii Ferate a Moldovei, deoarece influențează puțin veniturile instituției. Directorul CFM, Oleg Tofilat, a declarat că eforturile conducerii întreprinderii se axează pe popularizarea acestui mijloc de transport în rândul cetățenilor, majorarea fluxului de transport de mărfuri, precum și extinderea coridoarelor de tranzit, care ar aduce, anual, venituri de milioane de lei.

OLEG TOFILAT, directorul Căii Ferate a Moldovei: "- Posibil că noi vom veni cu ceva ajustări la costul biletelor, dar nu va fi ceva spectaculos. Pentru că, la moment, noi suntem mult mai interesați de mărirea populației trenului, de numărul de bilete vândute, decât a umbla la preț. - Cât ar fi procentual? 10%, 20%, 50%? - Nu pot spune, pentru că, la moment, trebuie să fie clar pentru toată lumea, transportul de călători este cam 1% din toate veniturile la Calea Ferată. A modifica prețul la bilete este un proces anevoios, unde trebuie de punctat tot și de coordonat foarte mult timp cu toate organele de resort, iar efectul este minim".

De asemenea, directorul Căii Ferate, Oleg Tofilat, a anunțat că toate restanțele salariale au fost achitate, grație majorării volumelor mărfurilor transportate pe calea ferată.

OLEG TOFILAT, directorul Căii Ferate a Moldove: "Nu există niciun fel de restanță pe plățile salariale. La moment, încasările noastre sunt de aproape 4 - 4,5 ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. La noi a sporit volumele de lucru impresionant și la fel și încasările. Noi avem credite față de băncile din Moldova, suma este de aproape 100 de milioane , cu care noi sutem în termen, nu este nicio problemă. Avem credite față de BERD, acolo suma este de aproape 400 de milioane și acolo, din păcate, suntem cu niște ”arierate”.

Potrivit statisticilor, războiul din Ucraina și blocarea porturilor ucrainene a reorientat transportul de mărfuri pe trasee terestre, astfel, în perioada ianuarie-martie, în țara noastră, volumul de mărfuri transportate pe cale feroviară a crescut cu 89 la sută. Anterior, Întreprinderea de Stat Calea Ferată a Moldovei a anunțat că, din iulie, este planificată o majorare a salariilor angajaților întreprinderii cu apraope 70 la sută.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).