Marcați
Mai multe echipe mixte de control vor activa la punctul de trecere ”Leușeni-Albița”
14.06.2022, 16:50
De mâine, va fi posibilă instituirea punctelor de control în echipe mixte la frontiera moldo-română. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco. În cadrul unui briefing, ea a declarat că acestă schemă de lucru va permite deblocarea situației la frontieră. Totodată, Revenco a menționat că în ultimele patru zile s-a înregistrat o descreștere a timpului de așteptare a camioanelor cu marfă, iar cel mai solicitat punct de trecere rămâne a fi Leușeni-Albița.

În cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale au fost aprobate mai multe decizii, inclusiv permiterea funcționării echipelor mixte de control în punctele de trecere a frontierei moldo-române.

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: "Republica Moldova, autoritățile moldo-române sunt gata să se instaleze tehnic începând cu ziua de mâine, 15 iunie, și să dăm start pentru a operaționaliza proiectul pilot, controlul în echipe mixte, exact în formatul înțelegerii dintre premierii Republicii Moldova și a României din săptămna trecută. Suntem gata, înștiințăm autoritățile din România, astfel încât, mâine la prima oră și partea română să facă parte din această schemă de lucru, care ne va permite deblocarea situației".

Datorită intervenției autorităților, în ultimele patru zile s-a înregistrat o descreștere a timpului de așteptare al camioanelor cu marfă minim de trei ori, a mai menționat ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco.

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: "În ultimele partu zile în rezultatul acțiunilor imediate, care au fost realizate de către grupul comun de lucru, acțiuni precum sincronizarea volumului de lucru, suplinirea , din partea autorităților române a numărului de lucrători vamali, calibrarea anumitor tenici și echipamente de lucru a permis în primul rând deblocăm temporar situația de la frontieră. Și asta ar însemna în primul rând descreșterea timpilor de așteptare a camioanelor cu marfe, care în opinia noastreă, din datele vedem că s-a redus considerabil, minimum de trei ori".

În perioada 2-13 iunie, frontiera de stat moldo-română a fost traversată de 11.198 de autocamioane, inclusiv 5.634 pe sensul de ieșire.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).