Marcați
6 lei pentru călătoriile cu transportul public din Capitală
14.06.2022, 16:42
Din 1 iulie, o călătorie cu transportul public în Capitală va costa șase lei. Tariful va fi ajustat atât pentru călătoriile cu troleibuzul cât și cu autobuzul, în oraș și în suburbii. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Consiliul Municipal Chișinău, după aprobarea noii metodologii de calcul a tarifelor. Potrivit autorităților municipale noul preț va permite evitarea falimentării Întreprinderilor Municipale de transport, în contexul scumpirii fără precedent a carburanților și energiei electrice.

În cadrul ședinței CMC, primarul general al Capitalei, Ion Ceban a venit cu argumente pentru necesitatea majorării tarifelor în transportul public.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: "Vreau să le amintesc celor de la PAS că benzina astăzi este 34 de lei, motorina 31 de lei, gazul 18 lei, mia de metri cubi - o mie de dolari și tot lanțul valoric: energia electrică, scumpiri fără precedent în Republica Moldova este grație incompetenței dumneavoastră".

Autoritățile municipale au mai anunțat că utilizarea abonamentelor va fi mai convenabilă și va contribui la diminuarea costului mediu pentru o călătorie de la două până la cinci ori, în funcție de categoria de pasageri și perioada de valabilitate a abonamentului. De exemplu, un abonament de o lună pentru un adult ar putea costa 234 de lei. Pentru trei luni prețul este de 594 de lei, iar pentru jumătate de an - 972 de lei. Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Capitală și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat.

Totodată cu transportul public vor călători gratuit aleșii locali, copiii până la 7 ani, funcționarii publici cu statul special în cadrul Ministerului de Interne, pensionarii, veteranii, dar și alte persoane.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).