Marcați
Aderarea la UE poate dura mai mult de 10 ani
14.06.2022, 12:43
Aderarea la Uniunea Europeană este un proces anevoios și acesta poate dura mai mult de zece ani. Declarația vine din partea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu care a mai menționat ieri în cadrul unei emisiuni televizate că accelerarea integrării depinde în mare măsură de voința cetățenilor din Republica Moldova și a clasei politice.

Potrivit ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, aderarea Republicii Moldova la UE poate dura chiar mai mult de zece ani. Motivul ar fi lupta împotriva corupției, modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea sistemului de justiție, asupra cărora țara noastră are de lucrat.

NICU POPESCU, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene: "Deci nu aderăm mâine, avem foarte mult de lucru și dumneavoastră știți că trebuie să îmbunătățim și sistemul de justiție și lupta cu corupția și infrastructura și educația. Deci, transformarea unei țări pentru pregătirea la aderarea la Uniunea Europeană durează, acest proces ușor poate să dureze zece ani, chiar mai mult, doisprezece ani".

Nicu Popescu a mai adăugat că pentru accelerarea aderării, totul depinde de cetățenii care au ales calea integrării europene și de clasa politică. Totodată, acesta susține că toate valorile și libertățile noastre vor fi în siguranță alături de Uniunea Europeană.

NICU POPESCU, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene: "Depinde tot de voința cetățenilor din Republica Moldova și a clasei politice, ca să implementeze aceste reforme, să ofere sprijin pentru implementarea acestor reforme și să reușim să aderăm la Uniunea Europeană. Eu sunt foarte optimist, că cetățenii noștri au ales până la urma calea integrarii europene și că ei înțeleg foarte clar că viitorul Republicii Moldova, prosperitatea Republicii Moldova, democrația noastră, securitatea noastră poate fi asigurată în, și alături de statele din Uniunea Europeană".

În data de trei martie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a depus cererea de aderare la UE. Parlamentul European a dezbătut și adoptat joi, 5 mai, rezoluția privind Republica Moldova, text care sprijină deplin cererea de aderare la UE înaintată de Chișinău și a recomandat Comisiei Europene să aprobe cererea Republicii Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).