Marcați
UE prelungește certificatele COVID cu un an
14.06.2022, 11:45
Parlamentul European și statele membre au convenit să prelungească cu încă un an certificatele COVID. Potrivit unui comunicat al Consiliului European, regulamentul de instituire a certificatului COVID al UE va fi prelungit până pe 30 iunie 2023.

„Prelungirea regulamentului va permite ca atât călătorii din UE, cât și cei din țările terțe conectate la sistem pot continua să își folosească certificatul digital COVID al UE pentru a călători în interiorul Uniunii, în statele membre, în care sunt necesare aceste certificate de călătorie. În cazul în care situația sanitară o permite, regulamentul poate fi abrogat și mai devreme”, arată nota informativă a Conisiului European.

Negociatorii au convenit că statele membre ar trebui să se abțină de la a impune restricții suplimentare la libera circulație deținătorilor de certificate. Statelor membre li se va permite să facă acest lucru numai atunci când astfel de restricții vor fi necesare. ”Legislatorii UE doresc să se asigure că cetățenii UE au dreptul la libera circulație în cazul în care există o nouă variantă de îngrijorare”, se arată în comunicat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).