Marcați
Vacanța copiilor în taberele muicipale este în toi
13.06.2022, 15:27
Sejurul copiilor în tabere de odihnă din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei este în toi. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful interimar al instituției de profil, Andrei Pavaloi. El a declarat că unele tabere își vor desfășura activitatea în câteva ture.

Șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei, Andrei Pavaloi, a declarat că în taberele cu sejur de zi, locurile au fost prevăzute în funcție de solicitările părinților, iar în cele constante au fost repartizate peste 6.000 de bilete, destinate elevilor din instituțiile de învățământ din Capitală.

ANDREI PAVALOI, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei: "La moment activează 13 tabere cu sejur de zi, unde se odihnesc 1.111 copii, inclusiv va avea loc un schimb II la Liceul ”George Meniuc”, în rest liceele au doar un singur schimb din data de 6 până în data de 24 iunie, iar liceul ”George Meniuc” va avea schimbul II din data de 27 iunie până în 15 iulie. La fel activează cele trei tabere constante, pentru 6.550 de copii. La data de 2 iunie a început schimbul I pentru 250 de copii în tabără ”Cireșarii”, iar începând cu data de 8 iunie au început activitățile în taberele ”Alunelul” și ”Poienița veselă” pentru încă 800 de copii, inclusiv șase copii cu statut de refugiat se odihnesc în cele trei tabere".

Oferta educațională pentru odihna de vară a copiilor a fost extinsă și în instituțiile de învățământ extrașcolar, a mai subliniat Andrei Pavaloi.

ANDREI PAVALOI, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei: "Cu referire la taberele din cadrul Centrelor extrașcolare, vreau să menționez faptul că activează tabăra din Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști, care va avea două sejururi. Unul începând cu data de 6 până la data de 17 iunie și al doilea de la data de 20 până la data de 1 iulie. De asemenea, în 12 centre extrașcolare au loc programe de activități pentru elevii care sunt înscriși la aceste centre extrașcolare. În total 7.431 de copii își defășoară activități în respectivele centre. La fel și taberele sportive au fost deschise pentru 1.291 de copii".

La rândul său, șeful Direcției Cultură a Capitalei, Valentina Volontir, a declarat că în cele 25 de filiale ale Bibliotecii Municipale ”Bogdan Petriceicu Hașdeu", au fost înscriși peste 500 de copii cu vârsta între cinci și 12 ani.

VALENTINA VOLONTIR, șef al Direcției Cultură a Capitalei: "În baza Bibliotecii Municipale ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” sunt dezvoltate taberele tematice. Organizate în cadrul a 25 de biblioteci. La moment sunt incluși, înscriși în liste peste 500 de copii, care sunt antrenați în activități, în proiectul nemijlocit ”Provocarea verii”, care se realizează pe parcursul săptămânii în perioada zilelor luni-joi. Deci, cerințele de înscriere în aceste tabere sunt ca copii să fie utilizatorii bibliotecilor și inclusiv copiii refugiați din Ucraina".

Începând de astăzi și până în data de 8 iulie, vor fi organizate și activități în trei școli de artă din Capitală, a mai declarat șeful Direcției Cultură, Valentina Volontir.

VALENTINA VOLONTIR, șef al Direcției Cultură a Capitalei: "În acest an avem organizate tabere în școala de arte ”Valeriu Poleacov”, școala de arte ”Alexei Șciusev” și școala de muzică ”Maria Bieșu”. În școala ”Valeriu Poleacov” și ”Alexei Șciusev” avem antrenați 30 de copii - două grupe a câte 15 copii. În școala ”Maria Bieșu” avem antrenată o grupă de 15 copii, așa încât, la moment avem antrenați 75 de copii în școlile de învățământ artistic. Vor fi organizate două ture în perioada 13-25 iunie și 27 iunie - 8 iulie, așa încât, în această perioadă, preconizăm să asistăm 150 de copii".

Pe durata vacanței de vară din acest an, în taberele de odihnă din municipiu vor fi încadrați aproape nouă mii de elevi, iar în acest scop din bugetul municipal au fost alocate peste 26 de milioane de lei. De asemenea, pentru pregătirea taberelor au fost alocate 4,5 milioane de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).