Marcați
Acorduri bilaterale între țara noastră și statul Qatar
13.06.2022, 12:20
Prim-ministrul, Natalia Gavilița, a vizitat în acest weekend Statul Qatar, unde a avut o întrevedere cu omologul său, șeicul Khalid bin Hamad Al-Thani. În cadrul vizitei au fost semnate două acorduri bilaterale. Este vorba de abolirea vizelor de scurtă ședere pentru posesorii de pașapoarte ordinare și cooperarea economică și tehnico-științifică în domeniul agriculturii. Potrivit oficialilor, documentele semnate vor fortifica contactele economice dintre țările noastre.

La întrevedere, a fost abordată și situația regională, în contextul războiului din Ucraina, fiind menționat faptul că țara noastră are nevoie sprijin, pentru a remedia consecințele și a-și spori reziliența. De asemenea, au fost abordate subiecte legate de sectorul energetic și modul de cooperare, pentru fortificarea securității energetice, inclusiv crearea unor rezerve strategice, investiții în energia regenerabilă și diversificarea accesului la diverse surse de energie pe termen lung. Părțile au convenit asupra unei colaborări și în domeniul agroalimentar, atât prin schimb de experiențe, cât și prin impulsionarea cooperării din sectorul privat. La fel, au fost discutate progresele statului Qatar în susținerea sectoarelor sociale. În acest context, au fost enumerate și necesitățile Moldovei în domeniile de educație și sănătate, care ar putea să se bucure de sprijinul și experiența qatareză atât pentru cetățenii Republicii Moldova, cât și pentru integrarea copiilor și familiilor refugiate din Ucraina.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).