Marcați
Ministerul Apărării alocă 50 de milioane de lei pentru reparații
13.06.2022, 11:50
Aproape 50 de milioane de lei planifică să cheltuiască ministerul Apărării pentru reparația câtorva cazarme și tabere militare. Potrivit licitațiilor lansate de instituție, 15 milioane de lei s-au alocat pentru lucrări de reparație capitală a fondului de cazarmă din cadrul Regimentului rachete antiaeriene din Căușeni. Licitațiile au fost anunțate în perioada 10-12 iunie, iar termenul este până la 22 iunie.

Pentru reparația unei cazărmi din cadrul Brigăzii 1 infanterie motorizată din municipiul Bălți, dar și lucrări de amenajare a construcțiilor modulare, ministerul a alocat 27 de milioane de lei. Reparația capitală a clădirii nr.35 din cadrul Taberei militare nr.123 va costa bugetul statului încă 5,5 milioane de lei, iar pentru reparația acoperișului clădirii nr.01, Tabăra militară nr.125, se vor cheltui 850 de mii de lei.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declar că armata țării noastre trebuie să fie pregătită și dotată cu echipamentul necesar.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova, 30.05.22: "Republica Moldova are neutralitatea scrisă în Constituție, dar Republica Moldova are armată, pentru că neutralitatea nu înseamnă automat că nimeni niciodată nu va atenta la integritatea teritorială a Republicii Moldova. Dar dacă stăm să ne uităm la alte țări care sunt neutre, au armate puternice pentru că să fii neutru înseamnă să nu participi într-o coaliție de exemplu cum este NATO, dar singur îți asiguri apărarea. Acum noi suntem neutri în Constituție, dar cine ne apără în caz că se întâmplă ceva?"

Amintim că la ultima rectificare a bugetului, care a fost făcută recent de guvernare, bugetul pentru apărarea națională a fost suplimentat cu aproape 128 de milioane de lei. Acesta a ajuns acum la peste 1,16 miliarde de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).