Marcați
Noi măsuri aprobate de Comisia pentru situații excepționale
10.06.2022, 13:25
Portul Internațional Liber Giurgiulești va presta, în mod prioritar, servicii portuare pentru produsele petroliere destinate importului pe teritoriul Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost aprobată joi, 9 iunie, la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Astfel, titularii de licență vor depune o solicitare către administrația terminalului, cu cel puțin 48 ore înainte, în care vor indica cantitățile exacte ce urmează a fi plasate în regim de import definitiv în țara noastră.

De asemenea, conform deciziei CSE, autorizațiile unitare de transport internațional dinspre și prin Ucraina sau Federația Rusă, eliberate operatorilor de transport rutier până în 24 februarie 2022, urmează a fi restituite până la expirarea termenului de valabilitate. Membrii Comisiei au mai stabilit că, în termen de 15 zile, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în comun cu Agenția de Guvernare Electronică, va elabora și va include în Sistemul Informațional Agricol ”Agromaia” modelele de rapoarte privind stocurile de produse agroalimentare. Totodată, în decurs de 7 zile, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va elabora lista agenților economici înregistrați în fiecare raion, care își desfășoară activitatea în domenii, precum depozitare, prelucrare sau procesarea produselor agricole și alimentare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).