Marcați
Popescu, într-o vizită de lucru la Bruxelles
9.06.2022, 14:58
Promovarea perspectivei europene și diversificarea exporturilor agricole. Au fost principalele subiecte discutate la Bruxelles, în cadrul unei vizite de lucru a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu. El a declarat pe pagina sa de facebook că Moldova are nevoie de toată susținerea fermă și solidară a statelor Uniunii Europene.

Potrivit ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, unul dintre obiectivele țării noastre este obținerea unei perspective clare de aderare la Uniunea Europeană și, totodată, avansarea treptată spre statutul de candidat. Într-o intervenție pe pagina sa de facebook, oficialul a mai adăugat că a folosit acest prilej pentru a-i convinge pe membrii Comisiei Europene că Moldova este un stat european care merită să se regăsească în interiorul UE.

NICU POPESCU, ministrul Afacerilor Externe și Interne Europene: "Obiectivul acestei vizite la Bruxelles este dublu: pe de o parte este un moment foarte important pentru promovarea perspectivei noastre europene. Săptămâna viitoare Comisia Europeană va veni cu o opinie prin care va recomanda statelor membre să întreprindă următorii pași în relația cu Republica Moldova în lumina răspunsurilor pe care le-am oferit în cadrul chestionarului. Acum este un moment foarte important pentru a face tot posibilul să influențăm poziția statelor membre, a Comisiei Europene pentru ca în următoarele săptămâni Republica Moldova să avanseze în direcția aderării la UE".

Un alt obiectiv menționat de Popescu, este promovarea agriculturii. El spune că a avut o întrevedere cu Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru agricultură, unde au discutat inclusiv despre mărirea cotelor și capacităților țării noastre de a exporta fructe și legume în Uniunea Europeană.

NICU POPESCU, ministrul Afacerilor Externe și Interne Europene: "Un alt obiectiv la fel de important ține de necesitățile noastre de a diversifica exporturile agricole. Știți bine că agricultorii noștri au fost foarte afectați de acest război, de blocarea căilor de transport și împreună cu colegii din guvern, cu doamna prim-ministru, colegii de la Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în ultimele luni am lucrat foarte mult pentru a convinge Uniunea Europeană să mărească cotele pentru exporturile noastre agricole, în special de fructe și legume, speranța noastră fiind ca în viitorul apropiat să obținem anumite rezultate. Astăzi am avut o întrevedere, inclusiv cu comisarul european pentru agricultură, cu care am discutat mărirea cotelor și mărirea capacităților noastre de a exporta fructe și legume în Uniunea Europeană".

În perioada 9-10 iunie la Paris, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, se află într-o vizită la Paris. Printre subiectele abordate vor fi promovarea cererii de aderare la Uniunea Europeană, diplomația economică proactivă orientată spre atragerea investițiilor și pentru a asigura comunicarea cu diaspora noastră în Franța.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).