Marcați
Parlamentul a refuzat audierea conducerii Serviciului vamal
9.06.2022, 13:00
Majoritatea parlamentară a refuzat să audieze conducerea Serviciului Vamal, a Ministerului de Interne și Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cu privire la cozile imense formate la vama Leușeni. Propunerea avenit din partea deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea. El a declarat că situația la frontiera moldo-română a ieșit de sub control și a solicitat responsabililor să întreprindă măsuri urgente în acest sens. Proiectul a întrunit doar 31 de voturi.

Deputatul socialist, Vasile Bolea, a declarat că, în ultima perioadă, la frontiera moldo-română se atestă un haos, iar sute de conducători de camioane sunt nevoiți să stea ore și zile în șir pentru a trece vama.

VASILE BOLEA, deputat BCS: "Ultima perioadă vedem acel haos care se atestă la granițele Republicii Moldova cu statul vecin, cu România. În fiecare seară la televizor, sursele mass-media arată cozile de zeci de kilometri, acel haos care se atestă la granițe. De aceea, astăzi, noi solicităm ca să avem audieri a conducerii Serviciului Vamal, al Ministerului Finanțelor și al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, pentru a prezenta explicații cu privire la măsurile întreprinse pentru fluidizarea traficului de camioane. Avem situații când în aceste rânduri deja a decedat o persoană, este o situație ieșită din comun".

Majoritatea PAS nu a susținut inițiativa. Propunerea a întrunit 31 de voturi.

Precizăm că, de câteva săptămâni, zeci de camioane stau în rând și așteaptă să traverseze frontiera moldo-romănă. Potrivit Serviciului Vamal, situația este creată din cauza războiului din Ucraina, deoarece exporturile spre est au fost stopate, iar agenții economici s-au orientat spre vest. De asemenea, a crescut numărul agenților economici ucraineni care tranzitează țara noastră. Ministerul de Interne a anunțat că le va oferi ajutor psihologic, medical, dar și recomandări despre cum să prevină insolațiile. Acum cinci zile un șofer moldovean în vârstă de 62 de ani a decedat după 20 de ore de așteptare în vamă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).